Grenstreinbus

Vrijwaringsclausule

Doel van deze website
Grenstreinbus.be is een particulier, niet-commercieel initiatief dat vrijblijvend en op regelmatige basis wordt onderhouden. De makers van Grenstreinbus.be vertegenwoordigen uitsluitend zichzelf. Het doel van deze webstek is enerzijds de (potentiële) treinreiziger informeren over een verplaatsing met een klassieke trein net over de landsgrens en anderzijds de (potentiële) busreiziger informeren over de verschillende buslijnen tussen België en de buurlanden. Alle gegevens worden onder voorbehoud van wijzigingen en onvolkomenheden verstrekt. Raadpleeg een dienstregeling steeds vlak voor uw vertrek via de website of mobiele applicatie van de betrokken vervoermaatschappij.

Alle rechten voorbehouden
Zonder de schriftelijke toelating van Grenstreinbus.be is het niet toegestaan om teksten, foto's en/of de vormgeving van deze webstek, op welke wijze dan ook, over te nemen en/of te gebruiken.

Fotografie

L.O. Vandekerckhove D. Wildschut B. Vangenechten
R. Hamoen J. Brauns E. Tas
R. Van de Ven M. Oudeboon W. van Weijnsbergen
J. Van Mensel Sr. A. van den Dries M. Molenaar
A. Janmart K. Harreman ... en vele anderen

De historische foto's zijn afkomstig van (gemeente)archieven, heemkundige kringen en privécollecties. Bezit u eigen fotomateriaal dat u graag wilt laten zien op Grenstreinbus.be? Laat het ons dan weten via:

Kaartmateriaal
De kaarten van de trein- en busverbindingen hebben we met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De logo's van NMBS, NS, CFL, DB en SNCF werden in deze kaarten verwerkt, overeenkomstig de schriftelijke toelating van NMBS door de heer H. Caverneels op 01/03/2015, van NS door de heer E.-J. van Himbergen op 03/03/2015, van CFL door de heer Jurcevic op 06/03/2015, van DB door de heer H. Skrzypski op 30/01/2017 en van SNCF door mevrouw S. Halloin op 19/12/2017.

Koppelingen
Op onze welkomstpagina verwijzen we door middel van een beeldmerk naar NMBS, NS, CFL, SNCF, De Lijn, TEC, Connexxion, Hermes, Arriva, ASEAG, DB Rheinlandbus, DK'BUS, Ilévia, Transvilles, Stibus en RGTR zoals schriftelijk met deze maatschappijen overeengekomen. Bevriende particuliere initiatieven zijn Spoorlijn73.net en Spoorlijn-12.be van wie wij eveneens het logo tonen.

De koppelingen naar bepaalde webpagina's van NMBS en NMBS Internationaal hebben we geplaatst volgens de schriftelijke toelating van de heer J.-M. Hoffelinck van NMBS, verkregen op 29/07/2013, en hebben als doel de (potentiële) reiziger over de verschillende vervoerbewijzen voor te lichten.

Vervoermaatschappijen
Grenstreinbus.be is een onafhankelijk project. Hebt u vragen en/of opmerkingen in verband met (de uitvoering van) een dienstregeling? Neem dan contact op met de betrokken vervoermaatschappij(en).

Treinen:

Vervoermaatschappij Land
NMBS / NMBS Internationaal Belgische Spoorwegen 
NS / NS International Nederlandse Spoorwegen 
CFL Luxemburgse Spoorwegen 
SNCF: TER Hauts-de-France Franse Spoorwegen 
DB / DB International Duitse Spoorwegen 

Bussen:

Vervoermaatschappij Land Regio
De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij 'De Lijn'
TEC Société régionale wallonne du transport, Wallonië
Connexxion Nederland Streek- en stadsvervoerder provincie Zeeland
Hermes Stadsvervoersbedrijf regio Eindhoven
Arriva Streek- en stadsvervoerder Noord-Brabant en Nederlands-Limburg
ASEAG Aachener Straßenbahn und Energieversorgungs-AG, stadsvervoersbedrijf regio Aken (Aachen)
DB Rheinlandbus Bus 385 tussen Eupen en Monschau, in samenwerking met TEC
André Busverkehre Bus 465 tussen Sankt Vith en Gerolstein, uitgebaat door Gebrüder André GmbH Busverkehre, maakt deel uit van het Verkehrsverbund Region Trier (VRT)
DK'BUS Stadsvervoersbedrijf regio Duinkerke (Dunkerque)
Arc-en-Ciel 1 Streekvervoerder in Frans-Vlaanderen, rijdt ook naar de SNCF-stations van Duinkerke (Dunkerque) en Armentiers (Armentières) alsook naar de metro- en bushalte Porte des Postes in Rijsel (Lille)
Ilévia Stadsvervoersbedrijf regio Rijsel (Lille) en Armentiers (Armentières)
Transvilles Stadsvervoersbedrijf regio Valenciennes
Stibus Stadsvervoersbedrijf regio Maubeuge, verzekert ook lijn 41 Bergen – Maubeuge in samenwerking met TEC
RGTR Régime général des transports routiers, stads- en streekvervoer in Luxemburg, uitgebaat door talrijke onderaannemingen zoals Sales-Lentz, Schiltz-Büderscheid, Ross en Stephany

Meewerkende fotoclubs:

Antwerpen-Centraal > Roosendaal | Brussel-Zuid > Amsterdam Centraal | De heer J. Van Mensel van de fotoclub JEP Deurne. Schriftelijke toelating op 23/07/2013 verleend door de heer P. Van Aelst van de NMBS-Holding. Dank aan het Hotel Radisson Blu op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Kortrijk > Rijsel (Lille-Flandres) | In Kortrijk: de heer F. Roels, de heer C. Roels en mevrouw S. Steenhoudt van de fotoclub Groeninghe Kortrijk. Schriftelijke toelating op 19/08/2013 verleend door de heer G. Dierckx van de NMBS-Holding. In Roubaix en Rijsel: de heer M. Tanghe, de heer M. Boucherie en de heer J.-C. Becquet van de Fotoclub Oeil Photographique Roubaix alsmede de heer R. Charbaut, mevrouw N. Charbaut en mevrouw M. Poncin van de Fotoclub Haubourdinois Santes. Schriftelijke toelatingen op 12/11/2013 en 26/11/2013 verleend door de heer S. Castel van de SNCF (TER Nord-Pas-de-Calais). 

Doornik > Rijsel (Lille-Flandres) | In Doornik: de heer J. Depuydt, mevrouw C. Bergen en mevrouw F. Vanryckeghem van de fotoclub Photorail Doornik. In Roubaix en Rijsel: de heer M. Tanghe, de heer M. Boucherie en de heer J.-C. Becquet van de fotoclub Oeil Photographique Roubaix. Schriftelijke toelating op 12/11/2013 verleend door de heer S. Castel van de SNCF (TER Nord-Pas-de-Calais).

Frans-Komen > Rijsel (Lille-Flandres) | De heer P. Verraest, de heer P. Vanhaute, de heer R. Cuylits en mevrouw L. Durnez van de Fotogroep EOS Wevelgem. Schriftelijke toelating op 12/11/2013 verleend door de heer S. Castel van de SNCF (TER Nord-Pas-de-Calais).

Aarlen > Luxemburg (IC) / (L) | De heer J.-Y. Barthélemy, de heer P. Giot, mevrouw C. Simon, de heer E. Gerard en de heer E. Devillet van de fotoclub Le Royal Photon Arlon. Schriftelijke toelating op 29/10/2013 verleend door de heer C. Lopez van de NMBS-Holding.

Gent-Sint-Pieters > Duinkerke | 20 + C1/C2 De Panne > Duinkerke | Mevrouw M. Blieck, meneer C. Vanmeerbeeck, mevrouw Y. Maurissen en meneer E. Ocquet van de Koninklijke Fotoclub Westhoek.